Бійці «Айдару» розповіли про свою службу в батальйоні

Юлія Гуш  |  Вівторок, 26 березня 2019, 16:19
За їх словами, вони підтримують дружні стосунки і після закінчення служби.
Бійці «Айдару» розповіли про свою службу в батальйоні

Про братні стосунки серед військових, зокрема, розповів сержант батальйону Віктор. За його словами, він пишається тим, що приєднався до «Айдару» в 2016 році. Віктор підкреслив, що їх дружба не закінчується після закінчення контракт.

«Всі були братами, – розповів сержант кулеметного взводу роти вогневої підготовки Олег Гаврюшенко, – кожен був пов’язаний один з одним. Кожен відчував свою відданість до інших. З кожним, з ким я служив, ми зтелефоновуємося, зустрічаємося, спілкуємося».  

«На сьогодні батальйон зберіг всі традиції, – розповіла старший солдат батальйону Євгенія Шпак, – і  на сьогодні головна традиція – це єдина родина. Батальйон її не тільки зберіг, але й покращив».  

Зокрема, військові розповіли, що приділяють увагу своєму культурному та інтелектуальному розвитку. Для цього до батальйону запрошують як музикантів з концертами, так й істориків з їх лекціями.  

«У нас дуже насичене внутрішнє життя, – розповіла Шпак,  – ми завжди старались, щоб бійці знали про історію своєї країни. Ця традиція також зберіглася. Ми стараємося запрошувати до себе відомих людей, щоб вони читали лекції. До нас приїжджають артисти, дають концерти. Із останніх заходів – до нас приїжджав Вахтанг Кіпіані з «Історичної правди». Він читав лекції з історії України. Чимало людей були дуже раді, у нас були такі палкі дискусії. Бо історія – це така справа. Є тонкі моменти, які не всі знають. Я якраз такі люди, як Кіпіані, потрібні. Для того, щоб відкривати очі на історичні моменти, які раніше були закритими. Йому задавали питання і з приводу ролі Степана Бандери, і історії України ХІХ та ХХ століття. Таким чином ми підвищуємо інтелектуальний рівень та історичні знання наших бійців».  

За її словами, в батальйоні життя активне. Окрім держави, допомагають військовим  їх друзі з Литви, які до них навідуються в якості волонтерів. «Як кажуть наші литовські друзі – «у нас один спільний ворог», – зазначила Шпак – ми знаємо хто це. Тому з цією країною ми брати». 

Нагадаємо, що на сьогоднішній день триває набір на контрактну службу в батальйон «Айдар». Є чимало затребуваних професій, проте найбільш потрібними є водії. На сьогоднішній зросла зарплата, а самі умови батальйону значно покращились у порівнянні з 2014 роком. 

comments powered by HyperComments