Розвиток гуманітарної сфери на Харківщині є пріоритетом – Світлична

Четвер, 28 березня 2019, 18:00
За словами голови ХОДА, розвивати культуру й мистецтво потрібно саме зараз і саме в східних регіонах.
Розвиток гуманітарної сфери на Харківщині є пріоритетом – Світлична

Про це голова ХОДА заявила під час урочистого заходу з нагоди Міжнародного дня театру, який відзначили у відновленій залі Харківської філармонії. Да її словами, нині культура та мистецтво мають великий вплив на формування думок і поглядів людей. Адже таким чином вони можуть змінити своє ставлення до життя, передивитися власні цінності та ставлення до один одного. Також Світлична відзначила значну роль, яку відіграє Харківська область у розвитку культури й мистецтва України.

За її словами, у важкі часи особливо важливо приділяти увагу цим сферам. Голова ХОДА зазначила, що соціум можна оцінити по ставленню людей до нематеріальних цінностей, таких як культура, мистецтво, освіта. Ці сфери нині потребують розвитку саме на Сході України,  адже на цьому будується держава та її майбутнє. Як зазначила Світлична, нині триває розбудова нової Харківщини – сильної, сучасної та заможної.  

За словами голови ХОДА, нині на Харківщині надається значний пріоритет розвитку гуманітарної сфери. Окрім зміцнення інфраструктури закладів культури, надається підтримка діячам мистецтва. У поточному році заробітна плата співробітників обласних академічних театрів зросте на 30%.  

Зокрема, під час урочистого заходу голова ХОДА передала діячам культури та мистецтва області державні нагороди й вручила відзнаки облдержадміністрації.  

 

comments powered by HyperComments