На Харківщині поліцейські викрили двох чоловіків, які намагалися підкупити виборця

Субота, 30 березня 2019, 12:17
29 березня двое 23-річних зловмисників пропонували мешканцю селища Васищеве Харківського району гроші в сумі 500 гривень за голос на виборах за певного кандидата в Президенти України.
На Харківщині поліцейські викрили двох чоловіків, які намагалися підкупити виборця

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. За санкцією статті чоловікам загрожує до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

Також, минулої доби до Новобаварського відділу поліції надійшло повідомлення волонтера від кандидата в президенти України про те, що 29 березня близько 11:20 в агітаційному наметі по вулиці Полтавський шлях сталася сварка між невідомими, які намагались облити намет речовиною зеленого кольору. Конфлікт врегульовано мирним шляхом.

До Шевченківського відділу поліції надійшло повідомлення від старшого зміни охорони саду імені Т.Г. Шевченка про те, що біля пам'ятника, розташованого по вулиці Сумська, 35, на стовпчиках огорожі невідомі розвісили агітаційні плакати політичної партії.

До Дергачівського відділу поліції звернулася довірена особа кандидата на пост Президента України, який повідомив, що на територіальній виборчій дільниці зареєстрований офіційний спостерігач, який перебуває на посаді голови селищної ради, чим порушує діюче законодавство "Про вибори  Президента України".

 До чергової частини Головного управління Національної поліції в Харківській області надійшов матеріал з Генеральної прокуратури України за зверненням голови ГО "Міжнародна ліга миру" про те, що 12 березня на офіційному сайті Громадянської мережі «ОПОРА» опубліковано інформацію про порушення вимог виборчого законодавства при розміщенні зовнішньої політичної реклами без вихідних даних кандидатів у президенти України. Зокрема, такі агітаційні матеріали розміщено у селищі Горохуватка та у місті Куп'янськ Харківської області.

Також, до чергової частини Головного управління Національної поліції в Харківській області надійшов матеріал за фактом звернення харків'янина, який повідомив про виявлення у списку виборців за однією квартирою більше 200 осіб.

Інформації за фактами вказаних подій зареєстровані у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. За всіма повідомленнями проводиться перевірка.

Довідка. З початку передвиборчої кампанії поліцією Харківщини зареєстровано 160 повідомлень про порушення Закону України «Про вибори Президента України», відкрито 19 кримінальних проваджень, складено 2 адміністративні протоколи. За 93 заявам під час проведення перевірки порушень законодавства не виявлено. За іншими матеріалами тривають перевірки фактів, викладених у заявах.

comments powered by HyperComments