Новостворений бізнес-інкубатор підтримає харківських науковців – Світлична

П'ятниця, 5 квітня 2019, 16:54
На базі НТУ «ХПІ» буде працювати інноваційний Еō BusinessIncubator, створений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.
Новостворений бізнес-інкубатор підтримає харківських науковців – Світлична

Як розповіла голова ХОДА Юлія Світлична, сьогодні на Харківщині налічується близько 20 тисяч науковців та близько 200 наукових установ. Вона зазначила, що нині через неможливість реалізувати проекти науковці змушені їхати за кордон. Тому щоб вирішити цю проблему, мають бути створені відповідні умови для науковців – щоб вони розвивалися, навчатися, подавали власні ідеї, залучали інвестиції та реальне фінансування. Для цього був створений даний бізнес-інкубатор. Це дозволить підтримувати науковців - від ідеї до реалізації кінцевого продукту.

Директор відділу з економічного зростання Агентства США з міжнародного розвитку USAID Гауссі Фархад розповів, що бізнес-інкубатор входить до програми USAID «Конкурентоспроможна економіка». Її бюджет складає 42 мільйонів доларі. Його мета полягає в сприянні розвитку стартапів та технологічних рішень.

Фархад зазначив, що Україна відома завдяки своєму технологічному потенціалу, в тому числі ІТ- сферою. Особливо це стосується Харкова, де живуть творчі та здібні люди, які мають намір комерціалізувати свої ідеї. Також він відмітив, що технологічні досягнення є тільки початком, бо задля успіху потрібно наполегливо працювати.

Еō-інкубатори допоможуть підприємцям та експертам у сфері технологій втілювати власні ідеї в компанії за допомогою відомих менторів. Серед них є ветерани Кремнієвої долини, які хочуть ділитися своїми успіхами з українцями. Це експерти з США, Європи, Близького Сходу та України.

Заплановано, що в межах в Еō BusinessIncubator будуть створені нові високотехнологічні компанії. Будуть проводити капіталізацію цих стартапів такомерціалізацію розробок через продаж інвесторам частини корпоративних прав. У Еō BusinessIncubator в Харкові будуть підтримувати регіональні та загальноукраїнські стартами.

Як розповів координатор «Еō бізнес-інкубаторів», член Національного комітету з розвитку промисловості при Кабінеті міністрів України Едуард Сімсон, даний інкубатор не обмежується ІТ. Також це в проекті задіяний широкий спектр менторів.

comments powered by HyperComments