В Харкові буде діяти програма академічних обмінів

Вівторок, 9 квітня 2019, 09:07
У місті відбудеться інформаційний день Фулбрайта.
В Харкові буде діяти програма академічних обмінів

12 квітня харківські науковці, викладачі, студенти, представники громадськості детально ознайомляться з Програмою академічних обмінів ім. Фулбрайта. Захід буде проведений Програмою імені Фулбрайта в Україні та представництвом Інституту міжнародної освіти в Україні за сприяння ХОДА та Харківського університетського консорціуму.

Інформаційний день відбудеться в північному корпусі ХНУ ім. В.Н.Каразіна (пл. Свободи, 6) та складатиметься з двох сесій:

- о 10:00 розпочне роботу зустріч «Можливості програми ім. Фулбрайта для українських дослідників, викладачів та магістрів. Гранти/стипендії на проведення досліджень або навчання в магістратурі в США. Практичні поради щодо підготовки конкурсних документів, вимог до учасників, грантових умов»;

- о 14:00 розпочне роботу зустріч «Можливості Програми ім. Фулбрайта для студентів та молоді» для представників рад молодих вчених, студентських та молодіжних громадських організацій.

Запрошені лектори розкажуть про стипендії для проведення досліджень в університетах США, стипендії для навчання на магістерських програмах в університетах США для студентів старших курсів та випускників ЗВО, про запрошення американських фахівців до освітніх та наукових установ, а також нададуть практичні поради. Реєстрація учасників розпочнеться о 9:30 та о 13:30 відповідно до даних електронної форми реєстрації.

Довідка. Програма імені Фулбрайта спонсорована урядом США та адміністрована Інститутом міжнародної освіти (IIE), щ,о цьогоріч святкує століття свого заснування, посідає чільне місце в системі міжнародної освіти. Вона успішно діє з 1946 року. Нині – більш ніж у 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – понад 1000 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження в США; більше 700 американців викладали в українських вищих навчальних закладах і займались науковою працею.

comments powered by HyperComments