Опалювальний сезон на Харківщині обійшовся без серйозних аварій

Середа, 10 квітня 2019, 16:22
Загалом, опалювальний сезон в Харківській області був спокійним та стабільним.
Опалювальний сезон на Харківщині обійшовся без серйозних аварій

Про підсумки опалювального сезону - розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час брифінгу 10 квітня. За його словами, опалювальний сезон в регіоні завершився 9 квітня. А щодо самого Харкова, то тут опалення почали відключати з 10 квітня. Загалом, в області на відключення житлового фонду від опалення знадобиться 3-4 дні, в Харкові всі системи будуть відключені протягом двох тижнів.

За словами заступника голови ХОДА, цьогорічний опалювальний сезон пройшов стабільно, серйозних аварійних ситуацій на системах водопостачання, теплопостачання та енергозабезпечення не було. А до його старту була проведена серйозна підготовча робота.

Так, у Лозовій був замінений аварійний колектор, у Куп'янську відбулася заміна багатьох мереж та котельного обладнання. Масштабна робота проведена з переведення населення на індивідуальне опалення, відбувся повний відхід від централізованого опалення в Дергачівському районі. Багато котелень перевели на альтернативне паливо. За минулий рік у цілому газозаміщення склало 4,8%.

Шахненко розповів, що проблеми виникали переважно в Харкові у зв'язку зі зношеністю теплових мереж. Минулого року переклали 42-45 км теплотрас. А в поточному році планується збільшити обсяги ремонтних робіт на мережах у 2 рази.

 

comments powered by HyperComments