Харків‘янам влаштують «Побачення з класикою»

Четвер, 11 квітня 2019, 17:37
14 квітня в Театрально-концертному центрі пройде концерт «Побачення з класикою».
Харків‘янам влаштують «Побачення з класикою»

В концерті візьме участь австрійський скрипаль Михайло Захаров. Свого часу він грав одну з головних ролей у популярній виставі «365» театру «Прекрасні квіти». Тепер він знову гратиме разом з музикантами з МАСО «Слобожанський». У концертну програму увійдуть твори Шуберта, Моцарта і Глієра. Керувати концертом буде диригент Національної філармонії України Віталій Протасов.

Сам Захаров розповідає, що нечасто виступає в Харкові. Проте місцева публіка кожного разу тішить своїм теплим ставленням. В першу чергу скрипаль відзначив свою участь у виставі «365» театру «Прекрасні квіти». Прем'єра відбулася на сцені Харківського оперного театру в грудні 2016 року. Тоді Захаров вперше був і солістом, і актором.

У першому відділенні концерту музиканти зіграють увертюру «В італійському стилі» ре мажор, створену Францем Шубертом під враженнями від популярної на початку 19 століття музики італійського композитора Россіні, та Концертне алегро для скрипки з оркестром соль мінор. Його автор - Рейнгольд Глієр, також відомий як талановитий диригент і педагог – наставник таких видатних вітчизняних композиторів, як Сергій Прокоф'єв, Левко Ревуцький, Борис Лятошинський та інші. А в другому відділенні прозвучить Симфонія №40 Вольфганга Амадея Моцарта.

Концерт «Побачення з класикою» відбудеться в Театрально-концертному центрі (мала зала ХНАТОБу) 14 квітня о 19:00. А наступний виступ МАСО «Слобожанський» відбудеться 16 квітня в Будинку Алчевських і почнеться він о 18:00. Це буде концерт The voice of Spring («Голос весни»), в якому разом з харківськими музикантами на сцену вийдуть оперні співаки з Китаю. У супроводі оркестру вони виконають арії з опер видатних європейських композиторів, китайські та українські пісні.

comments powered by HyperComments