Другий тур виборів на Харківщині має пройти на належному рівні

Юлія Гуш  |  Середа, 17 квітня 2019, 12:39
Представники державних служб розповіли, як проходить підготовка до виборів 21 квітня.
Другий тур виборів на Харківщині має пройти на належному рівні

21 квітня в Харківській області будуть діяти 14 окружних виборчих комісій, серед яких 7 – у місті Харкові. Для здійснення волевиявлення харків’ян буде працювати 1681 дільнична виборча комісія.

Як розповів начальник організаційного відділу апарату ХОДА Сергій Коваленко, 31 березня всі виборчі комісії були забезпечені необхідним обладнанням та технікою. Жодних нарікань щодо неналежного матеріально-технічного забезпечення не надходило. Також для сприяння роботі виборчих комісій були створені робочі групи, куди увійшли представники місцевої влади, поліції, ДСНС тощо. Вони перевіряли дільниці та в разі необхідності давали необхідні приписи.

«Тому я вважаю, що повторні вибори 21 квітня повинні також відбутися на незалежному рівні», – підкреслив Коваленко.

За словами начальника управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Харківській області Сергія Бербасова, на даний момент було проведено розрахунки всіх залучених сил та засобів щодо охорони громадського порядку під час другого туру виборів. На всіх дільницях будуть залучені правоохоронці. Охороняти громадський порядок будуть 9 тисяч осіб. Серед них є представники Національної поліції та Нацгвардії.

Також Коваленко додав, що значний пріоритет зараз налається доступності виборчих дільниць: «На жаль, не всі приміщення відповідають вимогам та є частково доступними. Вживаються заходи щодо встановлення переносних пандусів, кнопок виклику, вказівників. Заплановано залучити волонтерів, які допоможуть дістатися до приміщення для голосування».

Начальниця відділу адміністрування Держреєстру Світлана Коломієць у свою чергу повідомила, що станом на 15 квітня тимчасово змінили місце голосування 27 тисяч осіб. З боку виборців було багато нарікань на черги, але Коломієць це пояснює великим навантаженням на органи Держреєстру та короткий термін підготовки. Також вона зазначила, що сьогодні мають бути розіслані запрошення. Тим, хто його не отримав, радять звернутися до своєї виборчої комісії.

comments powered by HyperComments