У Харкові презентували «Книгу Добра»

Субота, 20 квітня 2019, 11:33
рочиста презентація міжнародного проекту відбулася 19 квітня у бібліотеці ім. В.Г. Короленка.
У Харкові презентували «Книгу Добра»

Участь у заході взяли Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Міжнародний проект «Книга Добра» стартував 8 лютого 2017 року за підтримки Павла Клімкіна, народного депутата України письменниці Марії Матіос, Міністерства закордонних справ Естонії, Посольства Естонії в Україні, Міністерства людських ресурсів Угорщини, Посольства Угорщини в Україні та з благословення Кардинала, Верховного архієпископа Києво-Галицького Любомира Гузара.

Звертаючись до присутніх, Павло Клімкін подякував жителям Харківщини за активну участь у проекті.

«До книги, яку ми сьогодні передаємо вашій бібліотеці, входить 50 історій та малюнків, кожен з яких абсолютно унікальний, - зазначив Павло Клімкін. – З Харківської області було дуже багато учасників та переможці. Ви - найкращі. Не тільки переможці. Адже в кожного з вас є історія, та не важливо, в цій вона «Книзі Добра», чи в іншій».

Учасники проекту – діти, роботи яких увійшли до збірки історій, - передали директору Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка Валентині Ракитянській примірники книги.

Довідка. «Книга Добра» — міжнародний соціальний проект, збірка розповідей про добро. Мета проекту — відшукати та поширити унікальні історії про добро в усіх його проявах. Він є продовженням проекту «Діти за мир в усьому світі». Керівник проекту — Василь Вишиванюк, Почесний Консул Угорщини в Івано-Франківську та Івано-Франківській області. Редакційну раду проекту очолює лауреат Шевченківської премії в галузі літератури Марія Матіос. Участь у створенні «Книги Добра» взяли більше 500 тисяч дітей та дорослих. 200 переможців проекту мали змогу впродовж літа 2017 року відпочити та оздоровитись в Угорщині, 350 дітей з сімей учасників АТО, обдаровані хлопці й дівчата, а також переможці трьох етапів міжнародного соціального проекту «Книга Добра» з різних регіонів України в період 2018-2019 років мали змогу бути в складі української делегації та передавати примірник «Книги Добра» до найбільших бібліотек світу. Унікальні примірники «Книги Добра» зберігаються в бібліотеках Ватикану, Туреччини, Литви, Латвії, Естонії, Румунії та України.

comments powered by HyperComments