Харків’яни під час другого туру допустили менше порушень

Юлія Гуш  |  Понеділок, 22 квітня 2019, 13:29
До таких висновків дійшли спеціалісти Громадянської мережі ОПОРА.
Харків’яни під час другого туру допустили менше порушень

Про хід другого туру виборів розповів координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області Микола Зінченко. За його словами, напередодні голосування спеціалісти відмічали низьку агітаційну активність, адже цього разу кандидати більший пріоритет надали загальнонаціональним ЗМІ. Також було чимало агітації, направленої проти одного з кандидатів. Поширювалися відповідні наліпки, листівки, влаштовувалися акції. Щоправда, вони не були численними – їх відвідало до ста осіб.  

Щодо порушень під час самих виборів, то їх фіксувалося менше, ніж у першому турі. Були випадки, коли виборці не могли знайти себе в списках чи коли вони фотографували власні бюлетені, що суперечить чинному законодавству. Найбільш активною явка була в першій половині дня. Загалом, вона склала 64,7 %, що трохи більше, ніж по Україні в цілої.

Також ОПОРА проводила паралельний підрахунок голосів. Згідно отриманим даним, в Харківській області Володимир Зеленський набрав 73,2 %, а Петро Порошенко – 24,3 %. Ще 2,5 % бюлетенів були визнані недійсними. На даний момент було опрацьовано майже 100% голосів.  

 

comments powered by HyperComments