Пам‘ять об‘єднує українців зі всім світом – Світлична

Четвер, 9 травня 2019, 10:03
9 травня на Національному меморіальному комплексі в Дергачівському районі пройшли заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Пам‘ять об‘єднує українців зі всім світом – Світлична

Присутні поклали квіти до монументальної стели загиблим воїнам. Захід відбувся за участі ветеранів Другої світової війни, учасників бойових дій на території інших держав, воїнів АТО, громадськості та керівництва Харківщини. Пам’ять загиблих була вшанована хвилиною мовчання, пролунав військовий салют.

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, 8 та 9 травня об’єднують людей. Вона підкреслила, що сьогодні разом зібралися ветерани Другої світової та діти війни, бійці ООС та АТО, учасники різних бойових дій. Всіх їх об‘єднала пам‘ять.

«Об’єднує один - з одним, покоління - з поколінням, українців - з усім світом, – розповіла Світлична, – ми можемо вірити в різних богів, спілкуватися різними мовами, можемо мріяти про різне, але об’єднати нас повинна мрія про будівництво нашого спільного майбутнього, тому єднаймося для того, щоб розвиватися та жити в мирі».

Вона висловила свою подяку ветеранам Другої світової та побажала всім присутнім українським воїнам усіх часів здоров’я, натхнення та сил. 9 травня урочистості проходять по всі Харківщині.

Нагадаємо, що вчора в Харківській області відзначили День пам’яті та примирення. Як повідомили в поліції, заходи пройшли спокійно, жодних порушень громадського порядку зафіксовано не було. В урочистих заходах взяли участи близько 14 тисячі громадян.

 

comments powered by HyperComments