До генплану міста Харкова внесені зміни

Субота, 11 травня 2019, 11:28
Зміни в частині використання вільних територій були внесені до генерального плану міста Харкова.
До генплану міста Харкова внесені зміни

Це питання розглядалося на засіданні архітектурно-містобудівної ради, повідомляє прес-служба міськради.

Головний архітектор Харкова Тетяна Поліванова нагадала, що нинішній генплан був розроблений у 2005 році. Згідно з цим документом, основний напрямок територіального розвитку Харкова - не вшир, а за рахунок своїх внутрішніх резервів.

«Раз на п'ять років здійснюється коректування генерального плану. Це пов'язано з тим, що місто змінюється, і у територіальної громади з'являються нові потреби. В даний час чимало підприємств запропонували скоротити свої території, які не використовуються, щоб не платити за землю. Також вони зменшили площі своїх санітарно-захисних зон. Це серйозний резерв на майбутнє для забудови території міста житловими будинками і супутньою інфраструктурою», - зазначила Тетяна Поліванова.

За її словами, за останні роки свої території скорегували близько 100 підприємств. Всі ці зміни тепер внесені до генплану.

«Наприклад, у новому зонінгу генплану запропоновано перевести територію колишнього заводу «Серп і молот» - а це близько 100 гектарів землі - в зону житлового та громадського призначення. Тепер там можна будувати мікрорайони, об'єкти обслуговування житла», - розповіла головний архітектор міста.

За її словами, після внесення змін до генерального плану міста Харкова необхідно буде провести проектування детальних планів цих територій, щоб точно розуміти, які об'єкти можуть там з'явитися.

comments powered by HyperComments