Світлична та очільник Мазовецького воєводства обговорила співпрацю між Харковом та Варшавою

Понеділок, 13 травня 2019, 15:55
Головою ХОДА та маршалом Мазовецького воєводства Республіки Польща Адамом Струзіком були розглянуті напрямки розвитку взаємодії між регіонами.
Світлична та очільник Мазовецького воєводства обговорила співпрацю між Харковом та Варшавою

 

13 травня Юлія Світлична здійснила робочий візит до Варшави на чолі делегації Харківської області, куди входять керівники регіону, депутати облради та бізнесмени. За її словами, вони на порядку денному вони мали важливі зустрічі, у тому числі з керівництвом Польсько-азійської торгової палати та Мазовецького воєводства.

Світлична зазначила, що сьогодні вдалося домовитися щодо реалізації значимих проектів, які в тому числі мають стосунок до сфери машинобудування та переробної галузі. Також були домовлені нові молодіжні проекти у сфері вищої освіти.

Під час зустрічі з очільником Мазовецького воєводства, Адамом Струзіком голова ХОДА провела презентацію потенціалу Харківщини та ознайомила з напрямками, за якими можна розширювати співпрацю даних регіонів.

Адам Струзік розповів, що воєводство контактує з кількома регіонами України. При цьому, подібна співпраця викликає інтерес. Зокрема, польська сторона зацікавлена в транскордонних проектах. За словами Струзіка, керівництво воєводства готове для встановлення тісніших контактів, до яких будуть залучатися економічні структури.  Також сторонами було обговорене можливе співробітництво у сфері екології, промисловості, ІТ-технології, науки й освіти, а також обсудили обмін бізнес-делегаціями.

Юлія Світлична зазначила, що два регіоні схожі за інфраструктурою та економікою.  Харківська сторона підготує свої пропозиції заради налагодження регіонального співробітництва та посилення економічного потенціалу. Буде тривати робота заради нарощування  бізнес-зв’язкі. Минулого року були нарощені зовнішньоторговельні відносини з Польщею в 1,5 раза, експорт підприємств Харківщини зріс в 1,7 рази.

Світлична запросила делегацію воєводства долучитися до Міжнародного економічного форуму, який пройде у вересні. Струзік пообіцяв розглянути можливість залучення до такої делегації представників місцевого бізнесу.

До цього голова ХОДА повідомила, що Харківська область  та Польща будуть разом розширяти свою присутність на ринку Азії. Така домовленість була досягнута під час ділової зустрічі з керівництвом Польсько-азіатської торгової палати в межах зустрічі, кА пройшла у Варшаві.

 

comments powered by HyperComments