Намет в центрі Харкова знаходиться під охороною поліції

Понеділок, 13 травня 2019, 16:41
Правоохоронці забезпечують цілодобову охорону намету «Все для перемоги».
Намет в центрі Харкова знаходиться під охороною поліції

13 травня в межах засідання у Харкові виїзної Тимчасової слідчої комісії про це повідомив начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко. За його словами, харківські поліцейські повинні зі всією відповідальністю поставитися до виконання власних обов'язків щодо захисту прав громадян. Зокрема, в даному випадку мова йде про захист права на організацію та проведення акцій протесту. 

За словами Сокуренка, в 2018 році активісти подали відповідну заявку до міської ради. Їм був наданий дозвіл на проведення цієї акції з 1 січня до 31 грудня 2019 року. Завершити цей протест має право виключно рішення суду. Від підкреслив, що поліція не дасть знищити намет за приписом комунальників.  

Сокуренко зазначив, що намет охороняється в цілодобовому режимі. Патрульні авто розміщені безпосередньо біля намету, ведеться відеоспостереження кількома камерами в режимі 24 годин. Були також залучені бійці батальну поліції особливого призначення.

Нагадаємо, що 12 травня в Харкові пройшла акція проти знесення намету «Все для перемоги». Того ж дня відбулося віче, до якого долучилися близько 600 харків‘ян. Серед них були військові, волонтери, активісти, представники різного роду громадських організацій тощо.

comments powered by HyperComments