У Харкові відбудеться «Прощання з м’ясником»

Четвер, 16 травня 2019, 10:35
У День пам’яті жертв політичних репресій, 19 травня о 15 годині біля погруддя маршала Жукова (просп. Петра Григоренка, 17) відбудеться акція протесту «Прощання з м’ясником».
У Харкові відбудеться «Прощання з м’ясником»

У 2014 році харків’яни спільними зусиллями не допустили створення псевдореспубліки, зупинили війну та зберегли у Харкові мир і спокій. Але зараз Кернес знову розхитує ситуацію і створює протистояння в місті у пошуках нових покровителів і дешевої передвиборчої популярності.

Одіозним маршалом Жуковим, якому солдати дали виразні прізвиська «М’ясник» та «Катафалк», а також «ремонтними роботами» біля волонтерського намету мер хоче відвернути нашу увагу від катастрофічного стану водо- і тепломереж та незаконного підвищення цін на транспорт, яке відчув на собі кожен харків’янин. На міській стоянці чудово почувається незаконне кафе сина Кернеса, а на тротуарах містяни мусять тулитись до дороги, бо ми заважаємо кіоскам «Кісєт», що належать людям його оточення. Проте проблемою для мера є лише намет на майдані Свободи, – бо, мабуть, лише з нього він ще не отримує прибутку.

Під час акції її учасники покладуть до погруддя Жукова шматки цеглин, як символ тієї зброї, з якою в руках цей кривавий маршал відправляв у бій щойно призваних у ряди Червоної армії українських хлопців, яких прозвали «чорнопіджачниками», символ тієї історії, яку планує повернути харківський міський голова Геннадій Кернес. Під виглядом петиції він знайшов нагоду позбутися пам’яті про бойового генерала та правозахисника Петра Григоренка, який виступив проти тоталітарної сутності СРСР та боровся за право кримських татар повернутися на свою батьківщину – до Криму, бо мер не сприймає тих, хто боронить права людей, називаючи  їх «кнопками» та обіцяючи «множити на нуль» всіх незгодних.

Також у небо буде запущений великий кривавий портрет Жукова на повітряних кульках, що має символізувати необхідність «відпустити» Жукова у минуле згідно із нормами закону про декомунізацію.

Подібні акції також відбудуться у Києві, Львові, Одесі та інших містах України проти спроб місцевої влади Харкова зробити ревізію перейменувань, які зроблені під час декомунізації в Україні у 2015–2016 роках.

comments powered by HyperComments