Одна з найбільш проблемних доріг Харківщини буде відремонтована – Світлична

П'ятниця, 24 травня 2019, 15:08
За словами голови ХОДА, був розпочатий комплексний ремонт дороги Дергачі – Козача Лопань.
Одна з найбільш проблемних доріг Харківщини буде відремонтована – Світлична

В межах свого робочого візиту до Дергачівського району Юлія Світлична ознайомилася з ходом робіт на одній з найпроблемніших доріг області. За її словами, в поточному році стартує комплексний ремонт дороги Дергачі – Козача Лопань. Така новина пролунала під час зустрічі з мешканцями селища Слатине, де проходить найбільш проблемна ділянка цієї дороги. Голова ХОДА заявила, що цього року ремонтними роботами буде охоплено все селище. Наступного року ремонт триватиме.  

За словами голови Дергачівської РДА Костянтина Жидкова, що дорога Дергачі – Козача Лопань є найбільш проблемною в районі. Вона довгий проміжок часу перебуває у вкрай незадовільному стані та викликає велику кількість нарікань місцевих жителів. Дорогу мали відремонтувати вже два роки. В 2018 кошти на ремонт виділили, але стався зрив тендерних процедур. Тепер ця ситуація змінилась на краще і тепер районна влада освоює кошти на ремонт дороги.

Дорозі М-20 «Дергачі – Козача Лопань» виповнилося майже 60 років, до 2016 року тут не проводили  капітального ремонту. У 2016-2017 роках було відновлено біля 6 км дорожнього покриття, минулого року через зрив тендерних процедур проходив тільки ямковий ремонт. Як зазначив заступник начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка, за місцеві та державні кошти заплановане відновлення більше 5 км дороги. Вирішують питання про додаткове фінансування з обласного та державного бюджетів. Кошти мають піти щоб на те, щоб доробити ще 3 км найбільш проблемних ділянок.

Поточний середній ремонт дороги стартував 21 травня. Наразі тривають підготовчі роботи – фрезерування покриття та укріпленя основи дороги між селом Безруки та смт Слатине. Пляка розповів, що проводиться вирівнювання, адже тут наявні чималі ями. Згодом тут почнуть вкладати нову посилену основу щебенево-піщаної суміші. Після цього будуть влаштовувати асфальтобетон.
 

 

comments powered by HyperComments