Харків’янин, який знешкодив гранату, отримав нагороди від правоохоронців (ФОТО, ВІДЕО)

Неділя, 26 травня 2019, 11:43
Керівники ГУНП в Харківській області і Харківської обласної прокуратури вручили Юрію Малявіну пам’ятні подарунки. Мужній вчинок харків’янина врятував життя понад 50 чоловік.
Харків’янин, який знешкодив гранату, отримав нагороди від правоохоронців (ФОТО, ВІДЕО)

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

Подія відбулася 16 травня. До чергової частини Липецького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік погрожує підірвати гранату в рейсовому автобусі. Він витягнув з кишені куртки ручну гранату Ф-1, і навіть висмикнув чеку. Саме Юрій Малявін не розгубився. Завдяки його професійним діям вдалося запобігти страшній трагедії.

За плечима Юрія Малявіна є воєнний досвід. Він проходив службу в Афганістані. А у дев’яностих роках працював помічником слідчого міліції.

Очільник главку від імені особового складу харківської поліції подякував герою за мужній вчинок і вручив плазмовий телевізор. Прокурор Харківської обласної прокуратури вручив Юрію Малявіну подяку прокурора області та годинник.  

Зловмисник 1960 року народження. Йому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання  бойових припасів без передбаченого законом дозволу) та  ч. 1 ст. 15, п.п. 5,7 ч. 2 ст. 115 КК України  (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб з хуліганських мотивів). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Сума застави складає 57 тис. грн. 

comments powered by HyperComments