Поліція Харкова перевірила інформацію про мінування 25 об’єктів

Субота, 25 травня 2019, 11:58
В ході перевірки повідомлень фахівці вибухотехнічного управління ретельно обстежили 164 700 кв. метрів приміщень та 27 700 кв. метрів прилеглої території, евакуювали 9700 осіб.
Поліція Харкова перевірила інформацію про мінування 25 об’єктів

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, працівники кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції.

Повідомлення про загрозу вибуху в 23 торговельних центрах на проспектах Науки, Перемоги, Гагаріна, Петра Григоренка, Московському, майдані Конституції, Захисників України, Павлівському, вулицях Клочківська, Сумська, Героїв Праці, Амурська, Шевченка, Плеханівська, Полтавський Шлях, Академіка Павлова, в селищі Мала Данилівка, а також аеропорту та залізничному вокзалі надійшло на електронну пошту поліції 23 травня близько 17:30.

В ході обстеження приміщень та прилеглої території, яке тривало 2 доби,  жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності)  Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 2 до 6 років.

comments powered by HyperComments