Харківщина під керівництвом Світличної третій рік поспіль посіла перше місце серед областей України

Вівторок, 28 травня 2019, 10:01
Кабінет міністрів України оприлюднив дані моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2018 рік.
Харківщина під керівництвом Світличної третій рік поспіль посіла перше місце серед областей України

Третій рік поспіль під керівництвом голови ХОДА Юлії Світличної наш регіон посів перше місце серед областей України та друге – після міста Київ. Таку інформацію розмістив офіційний сайт Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. 

 «Опублікований сьогодні Рейтинг соціально-економічного розвитку регіонів за 2018 рік, який щорічно проводиться в Україні, вже вкотре підтвердив, що за результатами аналізу десятків параметрів, складних показників Харківщина отримала одну з найвищих оцінок. Беззаперечна та найбільша заслуга в цьому – голови області Юлії Світличної, що наполегливо і невтомно працює, створила одну з найдієвіших виконавських команд, результатом роботи якої є почесне перше місце серед всіх областей держави», - так коментує показники політичний оглядач Світлана Кушнір.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розрахувало загальну рейтингову оцінку регіонів за 62 показниками, що згруповані за 12 напрямами. За результатами оцінювання Харківщина підтвердила своє перше місце за напрямом «Доступність і якість послуг у сфері освіти», а також посіла другі місця за напрямами: «Розвиток малого та середнього підприємництва», «Відновлювана енергетика та енергоефективність» та «Соціальний захист і безпека».

«В розрізі цифр та сухої статистики ми бачимо, що Харьківська область займає другу позицію у Рейтингу після Києва, міста, куди стікаються всі фінансові потоки та ресурси, де сконцентровано політичне та економічне багатоголосся країни. І тому ще більш цінна для харків’ян перемога, бо наступати на п’яти столиці, обійшовши на дистанції всі інші 23 області, то дійсне підтвердження правильності вибраної Світличною стратегії на широку презентації регіону на міжнародній арені, залучення закордонних інвестицій, всебічного розвитку громад, капітальної модернізації багатьох ключових сфер життя регіону (освіти, охорони здоров’я, спорту, ЖКХ, дорожнього господарства і т.д), ставка на машинобудування та галузь капітального будівництва, що значно допомогло відродити та значно пожвавити ці галузі (більше 76% підприємств працюють з прибутком, створено більше 4000 нових робочих місць), відкриття більше десятка посольств у Харкові, включаючи і Представництво ЄБРР та представництва Харківщини у Харбіні, Вашингтоні та інших містах світу – все це дає синергитичний ефект, що втілюється у цій перемозі Слобожанського краю.

Підкреслюю, що ці тектонічні зрушення бачать мешканці області – ця перемога матеріалізувалась у нові дороги та мости, школи, амбулаторії, дитячі садки, фізкультурно-оздоровчі комплекси, басейни, лікарні, і цей список можна продовжити. Хочеться привітати Юлію Світличну та її команду з черговою перемогою та побажати нових успіхів Харківщині під керівництвом мудрого, освіченого, талановитого управлінця. Так тримати – ви задаєте тон всій Україні, ви є прикладом!», - написала вона.

Наш регіон продемонстрував відчутний прогрес за кількома ключовими напрямами. Так, за «Фінансовою самодостатністю» Харківщина піднялась за рік з 11-го на 4-е місце. За «Інвестиційно-інноваційним розвитком та зовнішньоекономічною співпрацею» область стала 7-ю (замість 16-го місця торік). Також на кілька сходинок у рейтингу область піднялась за «Розвитком інфраструктури», «Економічною та соціальною згуртованістю» й «Доступністю та якістю послуг у сфері охорони здоров’я».

За минулий рік Харківська область змогла покращити або підтвердити свої позиції по 42 з 62 показників, які враховувалися в рейтингу за 2018-й рік. Серед ключових показників, за якими регіон продемонстрував позитивну динаміку, – індекси обсягів сільськогосподарського та промислового виробництва, капітальних інвестицій та темп зростання обсягу прямих іноземних інвестицій. За темпом зростання доходів місцевих бюджетів Харківщина з 16-го місця за рік піднялася на 2-е, а за темпом зростання обсягу прийнятого в експлуатацію житла - з 13-го на 3-е місце.

При цьому область залишилась лідером у галузі освіти, розвитку альтернативної енергетики та енергоефективності. Харківщина має найнижчий рівень безробіття в Україні, найвищий у державі рівень охоплення населення соціальними послугами та є другою за рівнем зайнятості населення.

comments powered by HyperComments