Будемо приділяти увагу модернізації вуличного освітлення на Харківщині – Світлична

П'ятниця, 31 травня 2019, 16:21
Про це Юлія Світлична заявила під час своєї робочої поїздки Харківський район.
Будемо приділяти увагу модернізації вуличного освітлення на Харківщині – Світлична

У Липцях та на території Циркунівської ОТГ голова ХОДА ознайомилася з тим, як проходять ремонтні роботи на об'єктах освіти, соціальної інфраструктури та дорогах. Вона також поговорила з представниками місцевої громади та провела нараду з керівниками району й представниками місцевого самоврядування.

У селищі Руські Тишки Циркунівської ОТГ Світлична з місцевою громадою. Боло порушене питання щодо організації безпечного під’їзду до школи. Голова ХОДА доручила вирішення цієї проблеми керівнику ДП «Дороги Харківщини» Ігорю Турченку. За її словами, аналогічна проблема вже була вирішена Циркунах, де вже облаштували нову сучасну дорогу.

Із селищною радою було узгоджене встановлення світлофору на переході до школи. За місцеві кошти буде зроблена проектна документація, а область профінансує встановлення сучасного світлофору. Цим всім проблемам не один десяток років.

Ігор Турченко розповів, що за дорученням Світличної була на дорозі облаштують сучасні пішохідні переходи. Вони будуть розташовані на найбільш важливих ділянках. Це школа, дитячий садок та магазин. Циркунівський селищний голова Микола Сікаленко розповів, що з квітня поточного року була вирішена низка проблемних питань. За його словами, в селищі також встановлять тренажерний майданчик, придбають сміттєвоз. Також прийняли рішення щодо будівництва дитсадків у Циркунах та Руських Тишках.

Також Світлична здійснила візит до селища Липці, де відвідала місцевий ДНЗ. У поточному році там відкрили  дві нові групи. Завідувачка закладом Неля Тесленко, там була поміняна система опалення, йде заміна вікон.  

У Липцях голова ХОДА поспілкувалася з місцевими активістами, які порушили питання ремонту доріг та соціальних об’єктів. Вони просили посприяти відновленню системи опалення в клубі. Було озвучено питання щодо підвищення якості пасажирських перевезень, якості питної води та створення ОТ.

Як зазначила Світлична,  люди часто просили встановити автобусні зупинки. Ця проблема буде вирішуватися найближчим часом. Також люди цікавилися ремонтами медзакладів, дитсадків, ЖКС.

Часто прохання мали стосунок до модернізації вуличного освітлення. За словами Світличної, цьому буде приділятися увага в рамках реалізації програми «Енергія світла». Буде комплексний підхід до вирішення питання освітлення. Будуть встановлені прилади не тільки на вулицях, а й у місцях відпочинку, біля соціальних об’єктів, на вхідних групах будинків.

comments powered by HyperComments