На харківський з’їзд «Партії мерів» з Одеси прибуло два вагони делегатів на чолі з Трухановим

Неділя, 2 червня 2019, 13:44
Міський голова Одеси привіз з собою близько 50 делегатів, для яких партія Труханова «Доверяй делам» орендувала 2 вагони у фірмовому потязі Одеса-Харків.
На харківський з’їзд «Партії мерів» з Одеси прибуло два вагони делегатів на чолі з Трухановим

Як вже повідомлялося, об‘єднуючий з'їзд «партії мерів» за участі Одеського міського голови Геннадія Труханова та Харківського міського голови Геннадія Кернеса почнеться у Харкові сьогодні, о 14:00 у Палаці спорту.

Зокрема, мер Одеси Геннадій Труханов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що це «з'їзд об'єднаної партії мерів», де відбудеться «перший етап об'єднання партій та консолідації зусиль, ідея якої дійсно затребувана і своєчасна».

Про створення спільної партії за участі Труханова і Кернеса стало відомо два тижні тому. Харківський міський голова підтвердив, що разом із Геннадієм Трухановим поведе нову партію до Верховної Ради, але при цьому вони залишаться на посадах міських голів Харкова й Одеси.

Проведення з‘їзду у Харківському Палаці Спорту з боку організаторів є очевидним викликом для громадянського сектору. У Харкові є низка альтернативних майданчиків, де б захід пройшов не менш органічно - наприклад, Палац Спорту «Лкомотив», до якого з залізничного вокзалу - майже рукою подати. 

Втім з‘їзд скликали саме в тому місці, де 22 лютого 2014-го року відбувався з'їзд депутатів всіх рівнів з південно-східних областей та АРК Крим. Очікувалося, що в ньому візьме участь Віктор Янукович, який напередодні прибув до Харкова. 

Михайло Добкін потім згадував, що відмовляв Януковича від появи, побоюючись публічної ганьби та не гарантуючи безпеки. Януковича на з'їзді не було. З Харкова він полетів до Донецька, потім поїхав в Крим. 

22 лютого 2015 року під час проукраїнської ходи на честь річниці перемоги Євромайдану біля Палацу спорту стався теракт, внаслідок якого загибли четверо людей. 

Як відомо, політпроекти «Відродження» та «Доверяй Делам» об‘єднуються на базі саме останньої партіі, що для одеситів було дуже принциповим. Список, однак, за попередньою згодою очолить саме харківський голова Генадій Кернес, мер Одеси Труханов йде другим номером списку, де очікуються також голова Харківської облади Сергій Чернов, мер Ужгорода Богдан Андрєєв та багато іншіх голів місцевих рад.

comments powered by HyperComments