Світлична обговорила з громадою Солоницівки проблеми селища (ФОТО)

Субота, 8 червня 2019, 14:51
Під час робочої поїздки до Дергачівського району губернатор Харківської області відвідала Солоніцевку, де поспілкувалась з мешканцями селища.
Світлична обговорила з громадою Солоницівки проблеми селища (ФОТО)

У рамках робочої поїздки в район Юлія Світлична відвідала Солоницівський ліцей №3, а також обговорила з місцевими жителями плани щодо розвитку селища.

Ознайомившись зі станом навчального закладу, керівниця області відзначила, що до останнього часу йому не приділялося належної уваги.

«Це великий ліцей, в якому навчаються понад 500 дітей. Заклад міцний та має гарний потенціал. Але не мав належної уваги, тому накопичилися питання, які потрібно вирішувати. Ми подивилися, чим потрібно допомогти, і будемо це робити. Школи повинні мати належні умови для навчання в усіх куточках області», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона доручила районному керівництву розробити проектно-кошторисну документацію для проведення капітального ремонту в закладі та запевнила, що проект матиме підтримку щодо фінансування з обласного бюджету.

Крім того, голова ХОДА повідомила, що до початку нового навчального року ліцей отримає нове обладнання - 10 комп’ютерів.

Також жителі Солоницівки порушували питання щодо припинення роботи місцевого спорткомплексу. Людей запевнили, що він і надалі працюватиме: або, як і раніше, на балансі ТЕЦ-5, або на його базі буде створено комунальну ДЮСШ, яка фінансуватиметься з обласного бюджету.

«Наша позиція – всі вихователі мають бути при роботі, а діти повинні відновитися на секціях. Це питання - на контролі, є розуміння, як його вирішувати», - запевнила голова ХОДА.

Багато звернень стосувалися вуличного освітлення. Юлія Світлична зазначила, що саме через велику актуальність питання в області було прийнято комплексну програму модернізації вуличного освітлення «Енергія світла».

«Частково проект реалізовано в Солоницівці, будемо працювати далі, враховуючи побажання людей. Роботу заплановано на три роки. Освітлення має з’явитися в кожному населеному пункті», - підкреслила керівниця області.

 

comments powered by HyperComments