На Харківщині тривають дні відкритих дверей рятувальних підрозділів для малечі (ФОТО)

Неділя, 9 червня 2019, 12:57
Наразі розпочалася пора літніх канікул – така бажана для кожної дитини. Однак для того, щоб дозвілля не було затьмареним неприємностями, рятувальники ДСНС невпинно нагадують про важливість дотримання правил безпеки життєдіяльності.
На Харківщині тривають дні відкритих дверей рятувальних підрозділів для малечі (ФОТО)

З цією метою фахівці Служби порятунку організовують «Дні відкритих дверей» у своїх підрозділах і проводять для малечі цікаві екскурсії, а то й самі відвідують навчальні заклади та спілкуються з вихованцями пришкільних таборів відпочинку, повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Харківській області

Так, 07 червня, вихованці пришкільних літніх таборів завітали на цікаві екскурсії до 60-ї пожежної частини у селищі Борова, 62-го пожежно-рятувального посту у селищі Солоницівка Дергачівського району, 14-ї частини ДСНС у селищі Дворічна та 18-ї Харківської пожежної частини. А за день перед цим рятувальники 28-ї частини з м. Ізюм самі навідались до учнів Бугаївського ліцею Ізюмського району, де продемонстрували автомобіль пожежний першої допомоги (АППД-2), його можливості та аварійно-рятувальне обладнання, що знаходиться на ньому.

Під час кожної зустрічі рятувальники розповідали дітям про правила поведінки в побуті та у різних життєвих ситуаціях, нагадували номера телефонів, за якими слід дзвонити у разі лиха, наводили приклади нещасних випадків, що сталися з дітьми через необережність та порушення правил особистої безпеки. Особливу увагу співробітники служби порятунку звернули на правила безпечної поведінки у лісі, при виявленні вибухонебезпечних предметів та на водоймищах. Рятувальники невпинно розповідали, що вогонь може бути не лише другом, але і ворогом.

А діти наввипередки питали як подається вода, яке обладнання знаходиться на пожежному автомобілі, як і для чого використовується , яким чином проводиться гасіння пожежі, як діяти при пожежі тощо. Для того, аби малі краще зрозуміли відповіді на всі ці питання, вогнеборці влаштовували практичні заняття на подвір’ях частин з показом техніки та обладнання. Найбільше дітвора дякувала за можливість трішки охолодитися під струменем води з пожежних стволів та побачити яскраву веселку.

Після таких зустрічей кожен з них точно запам’ятає, що у разі будь якої небезпеки чи надзвичайної ситуації слід телефонувати на номером «101».

 

 

comments powered by HyperComments