У зоні будівництва метро на Одеській почнеться демонтаж будівель

Неділя, 9 червня 2019, 15:17
Питання про демонтаж перших об'єктів, розташованих на території майбутнього будівництва станцій метро «Державінська» і «Одеська», буде винесено на сесію Харківської міської ради.
У зоні будівництва метро на Одеській почнеться демонтаж будівель

Це питання обговорили на робочій нараді в міській раді, яку провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов 7 червня, повідомили у прес-службі міськражи.

Як повідомила директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Лінник, на сесію необхідно винести питання про демонтаж 12 об'єктів, які звільнили попередні власники. Кошти на ці роботи передбачені в міському бюджеті.

Ігор Терехов повідомив, що 98% власників з 144-х продали місту об'єкти житлової та комерційної нерухомості, розташовані на території майбутнього будівництва. Сьогодні розглядалося питання про необхідність демонтажу об'єктів, викуплених і переданих на баланс міста, щоб почати готувати будмайданчик.

Перший віце-мер зазначив, що Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк підтвердили фінансування проекту, визначена організація, яка займеться технічним і проєктним наглядом над етапами будівництва. Будівництво планується почати наступного року.

«Провели переговори з кожною людиною, яка потрапила в зону відселення. Надали допомогу, щоб люди могли купити комфортне житло в тих районах, в яких хотіли. Взаєморозуміння є. За цим процесом ретельно спостерігає громадськість, правоохоронні органи і банки. Місії ЄІБ та ЄБРР високо оцінили проведену нами роботу», - повідомив Ігор Терехов.

Нагадаємо, що Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк нададуть 320 млн євро (по 160 млн євро) на будівництво в Харкові двох нових станцій - «Державінської» та «Одеської», нового електродепо і закупівлю 85 вагонів рухомого складу.

comments powered by HyperComments