Правоохоронці розшукують осіб, які побили харківського оператора

Понеділок, 10 червня 2019, 17:34
Поліція проводять необхідні слідчі дії задля встановлення осіб, які напали на відеооператора.
Правоохоронці розшукують осіб, які побили харківського оператора

10 червня заступник начальника ГУНП в Харківській області Сергій Чиж розповів про хід розслідування кримінальних проваджень, які були відкриті за фактами подій на території ТЦ «Барабашово». Як передає Відділ комунікації поліції Харківської області, ввечері 7 червня правоохоронці отримали інформацію про те, що на території торгівельного центру зібралась група громадян. Невідомі особи перешкоджали законній професійній діяльності відеооператора одного з харківських каналів. Йому пошкодили відеокамеру та завдали тілесних ушкоджень.

За цими фактами було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) КК України. «Швидка» доставила потерпілого до лікарні. Зараз він отримує допомогу у відділенні інтенсивної терапії. Слідчі дії за його участі провести неможливо. 

8 червня у межах досудових дій правоохоронцями була вилучена відеокамера «Panasonic» без карти пам'яті. Камера тоді була пошкоджена. За словами Чижа, для встановлення винних осіб зловмисників створили слідчо-оперативну групу, куди увійшли досвідчені працівники слідчого управління та Управління карного розшуку. Було оглянуте місце інциденту, вилучені речові докази. Відпрацьовано відеозаписи з камер відеоспостереження банку, що знаходиться неподалік.  Правоохоронці допитали більше сотні свідків. Самі допити ще проводяться. Слідчі призначили низку експертиз. На даний момент проводять слідчі (розшукові) дії для встановлення зловмисників.  

Чиж також закликав свідків звернутися до слідчого управління або Київського відділу поліції та надати відеоматеріали.    

Нагадаємо, що 7 червня група невідомих у кількості 50 осіб зайшли на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями.  Згодом перемови перейшли у конфліктну ситуацію. Під час сутички оператора побили. 

comments powered by HyperComments