Проросійські сили хотіли вчинити на Харківщині масштабну диверсію

Четвер, 13 червня 2019, 17:43
Контррозвідкою Служби безпеки України була попереджена масштабна диверсія на Краснопавлівському водосховищі
Проросійські сили хотіли вчинити на Харківщині масштабну диверсію

 Співробітники Департаменту контррозвідки СБУ співробітники обласного Управлінням СБУ затримали мешканця Харківської області. Це сталося після того, як він заклав та спробував привести у дію вибуховий пристрій на території комплексу водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» у Краснопавлівці.

Як повідомляє в обласному Управлінні СБУ, сам затриманий заявив, у лютому поточного року його завербували співробітники ФСБ РФ у Бєлгороді Російської Федерації. Саме за їх завданням зловмисник мав здійснити дану диверсію. Чоловіком була закладена вибухівка у поруч з місткістю з хлором, яка має стосунок до системи очищення води. Якщо її буде пошкоджено – то відновити місткість буде неможливо. За попередньою інформацією, потужність вибухівки мала б бути еквівалентною 2 кг тротилу.

Внаслідок вибуху могла б статися дестабілізація соціально-економічної обстановки в області внаслідок припинення водопостачання у Харкові та Лозовій. Зловмиснику оголосили підозру про скоєння злочину, передбаченого ст.113 («Диверсія») КК України. Вирішують питання про обрання міри запобіжного заходу. Невідкладні оперативно-слідчі дії тривають.
 
 

 

comments powered by HyperComments