Ryanair запускає регулярні рейси з аеропорту Ярославського до польського Кракова

Вівторок, 18 червня 2019, 19:06
Міжнародний аеропорт «Харків», що належить групі DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського, в партнерстві з найбільшим європейським лоукост-авіаперевізником Ryanair встановив регулярне авіасполучення з польським містом Краків.
Ryanair запускає регулярні рейси з аеропорту Ярославського до польського Кракова

«Найбільша авіакомпанія Європи Ryanair в понеділок 17 червня запустила рейси у напрямку Харків-Краків. Польоти до польського міста будуть здійснюватися двічі на тиждень - по понеділках і п'ятницях, час вильоту - 13:25. Вартість квитків в одну сторону без багажу починається від 581 гривні», - повідомила прес-служба Міжнародного аеропорту« Харків », уточнивши, що квитки на новий прямий регулярний рейс доступні мандрівникам на сайті авіакомпанії, в касах аеропорту і квиткових агентствах.

Польща - традиційно одна з найпопулярніших напрямків серед пасажирів, які користуються послугами Міжнародного аеропорту «Харків». До нинішнього моменту місто мало пряме регулярне авіасполучення з польськими містами Варшава, Катовіце, Гданськ і Вроцлав.

Раніше на спільній прес-конференції компанії-оператора Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ», що входить до групи DCH Олександра Ярославського і лоукост-авіаперевізника Ryanair їх представники проанонсували істотне розширення сполучення «першої столиці» України з країнами європейського континенту.

Після відкриття регулярного сполучення з Краковом, найбільший європейський лоукост-авіаперевізник Ryanair з жовтня зв'яже Харків регулярним сполученням з Вільнюсом (Литва) і польським містом Познань. Рейси до обидва міста будуть здійснюватися двічі на тиждень, а квитки вже доступні мандрівникам.

«Ми плануємо зв'язати Україну з 24 містами в 11 країнах і перевозити в рік 1,4 мільйона пасажирів», - розповів про плани розвитку співпраці з українськими аеропортами, серед яких і Харків, Міхал Качмажік, виконавчий директор Ryanair Sun.

«Відкриття рейсів авіакомпанії Ryanair з аеропорту «Харків» - результат тривалих переговорів. Початок співпраці з Ryanair відкриває великі можливості для розширення маршрутної мережі харківського аеропорту, адже ця лоукост-авіакомпанія є найбільшим авіаперевізником в Європі», - розповів про перспективи розширення сполучення Харкова з країнами Європи та світу в партнерстві з провідним європейським авіаперевізником Володимир Васильченко, генеральний директор компанії-оператора Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ», що входить до групи DCH Олександра Ярославського.

Ірландська авіакомпанія Ryanair - найбільший європейський лоукост-перевізник. Понад 450 її повітряних суден літають на більш ніж 1 600 напрямках, пов'язуючи регулярним повідомленням 215 аеропортів 34 країн. У 2018 році Ryanair обслужив 139,2 мільйонів мандрівників.

Міжнародний аеропорт «Харків» (hrk.aero) - один з ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» України і харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту за підсумками 2018 року встановити нові історичні рекорди. За рік послугами міжнародного аеропорту «Харків» скористалися близько мільйона мандрівників. У 2018 році Міжнародний аеропорт «Харків» відкрив 6 нових регулярних рейсів в Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілан, Барселону, Ріміні і Бургас. У 2019 аеропорт Харкова анонсував подальше розширення мережі перельотів поряд зі збільшенням числа партнерських авіакомпаній. Загальна кількість вильотів на міжнародних авіарейсах в 2018 році досягло 3 139, за пасажиропотоком Міжнародний аеропорт «Харків» входить в ТОП-5 повітряних воріт України.

У 2019 міжнародний аеропорт «Харків» першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів та якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського Союзу.

Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень - Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, Ryanair, LOT, МАУ, SkyUp Airlines, Buta Airways і багато інших.

comments powered by HyperComments