На Харківщині майже 300 переселенцям було надане житло

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 21 червня 2019, 11:27
Житло надали в таких містах, як Золочів, Дергачі, Богодухів, Ізюм, Красноград, Лозова та Богодухів.
На Харківщині майже 300 переселенцям було надане житло

Завдяки Українському фонду соціальних інвестицій для ВПО було облаштовано 16 квартир та 99 кімнати в шести гуртожитках. Загалом, покращити свої житлові умови змогли майже 300 переселенців. Зокрема, в межах проекту фонду було відновлено шість будинків, відремонтовано чотири школи, два дитячі садки та Вовчанський спеціальний будинок-інтернат. Фінансується він урядом Німеччини через KfW.

«Нам довіряють і доручають реалізовувати ті програми, які є дійсно актуальними саме для України, – розповів директор Східного регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Кадигроб, – бо ми приходимо саме в ті міста, саме в ті громади, де дійсно потрібно здійснити інвестиції в соціальну сферу, в соціальний розвиток. І після цього починається життя, починається новий імпульс для людей, які отримують там житло».

«Станом на сьогодні в Харківській області офіційно зареєстровано більше 129 тисяч внутрішньо переміщених осіб, – зазначив директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної адміністрації Юрій Шпарага, – а в 2014 році ця цифра сягала 218-250 тисяч».

За його словами, житло отримали в 282 особи. Це були малозахищені верстви населення, які не змогли придбати собі житло та не змогли якось адаптуватись без сторонньої допомоги. В свою чергу секретарка Красноградської міської ради Катерина Єніна розповіла, що в 2014 році її місто стало епіцентром руху ВПО. Потік людей був великим – близько 400 осіб прийняв Красноград того року. Була потреба у вирішенні житлового питання для переселенців, чого місто не було в силах зробити.

Зокрема, в межах проекту був облаштований будинок на 12 квартир. Там є все необхідне для 12 родин переселенців. Третина з них – діти. Неподалік будинку є школа та дитячий садок.

 

comments powered by HyperComments