На Харківщині діятиме перший Центр підтримки технологій та інновацій

Понеділок, 24 червня 2019, 16:07
Центр буде створений на базі ХНУ ім. В.Н. Каразіна в рамках співробітництва між Україною та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності.
На Харківщині діятиме перший Центр підтримки технологій та інновацій

24 червня був підписаний меморандуму про співпрацю між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством освіти і науки України, ДО «Національний офіс інтелектуальної власності» та ХОДА. В Центрі підтримки технологій та інновацій будуть проходити консультації молодих стартаперів і винахідників. Там вони мають отримати доступ до патентної інформації, що дозволить розкрити власний потенціал та захистити інтелектуальні права. Кабінет центру відкриють на вулиці Мироносицькій, 1».

На сьогоднішній день аналогічні центри працюють лише в Києві. В міністерстві планують створити розгалужену мережу TISC у всіх регіонах країни. Також ще один Центр підтримки технологій та інновацій на Харківщині відкриють у НТУ «ХПІ».

Центр підтримки технологій та інновацій надає інформацію про різні послуги у сфері інтелектуальної власності. Завдяки йому винахідники отримують доступ до технічної інформації та пов’язані з нею послуги. Мова йде про патентну, наукову і технічну базу даних, допомогу в ліцензуванні і трансфері технологій, допомогу в розробці патентів тощо.  

 

comments powered by HyperComments