Сьогодні ми домовилися про розширення співпраці у сфері ІТ – Світлична

Вівторок, 25 червня 2019, 18:33
Голова ХОДА та посол Угорщини Іштван Ійдярто домовилися розширити співпрацю у промисловості та ІТ.
Сьогодні ми домовилися про розширення співпраці у сфері ІТ – Світлична

25 червня голова ХОДА зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштванои Ійдярто. За його словами, в Угорщини вже давно налагоджені  хороші культурні зв'язки як з Харківщиною, так й іншими регіонами. В Харків він вперше. Спочатку він відвідав Торгово-промислову палату, де відзначив хороші двосторонні контакти. Посол зазначив, що вже був налагоджений фундамент для подальшої співпраці. На його переконання, Харківщина є цікавим регіоном.

«Ми впевнені, що у вас є фантастичні можливості, які стосуються індустріальної бази та ІТ – розповів він – нас також цікавить аграрний бізнес».

Юлія Світлична провела презентацію потенціалу Харківської області, а також зробила акцент на тих сферах, в яких розвиток співробітництва з Угорщиною є найбільш перспективним. Вона порушила питання щодо можливого відкриття філіалу Харківської торгово-промислової палати на території Угорщини та відкриття Почесного консульства Угорщини в Харкові. Обидві Іштван Ійдярто підтримав.  

«Дуже задоволена перемовинами з послом Угорщини, - сказала голова ХОДА, підбиваючи підсумки зустрічі. - Сьогодні ми домовилися про розширення співпраці у сфері ІТ, а також промисловості, про розширення проєктів у науковій сфері, медицині, фармації та енергоощадженні. Також подумали про відкриття представництва торгово-промислової палати Харківщини або в Будапешті, або в Дебрецені. І, сподіваюся, що ми найближчим часом працюватимемо над тим, щоб відкрити Почесне консульство Угорщини тут, на території області. Маємо плідну співпрацю, є перспективи розвитку, тож сьогодні зосередилися на наших подальших планах».
 

 

comments powered by HyperComments