Під Харковом пожежа сухостою завдала шкоди хлібному лану

Субота, 29 червня 2019, 11:49
27 червня на Харківщині трапилось 36 випадків пожеж сухої трави, хвойної підстилки очерету та сміття. Одна з цих пожеж завдала шкоди хлібному лану.
Під Харковом пожежа сухостою завдала шкоди хлібному лану

Інформація про цю подію надійшла до Служби порятунку о 16:38. Телефонували місцеві мешканці села Островерхівка Зміївського району Харківської області, які повідомили про те, що вогонь від палаючої сухої трави перекинувся на пшеничне поле одного із сільськогосподарських підприємств.

До місця події негайно прибуло 2 оперативні відділення пожежних частин з м. Зміїв та м. Мерефа у складі 2-х пожежних автоцистерн та 10 рятувальників. На момент їх прибуття горіла трава на площі близько 700 кв.м. та пшениця на корені площею 0,9 га.

Разом з рятувальниками пожежу гасили і місцеві селяни-фермери, корті самоорганізувались і ще по прибуття рятувальних підрозділів почали гасити вогонь своєю пожежною автоцистерною і пристосованою технікою, а трактором проводили оборювання осередку пожежі.

Завдяки оперативним діям селян та рятувальників пожежу вдалось локалізувати о 17:32 та о 17:58 повністю ліквідувати. Поле пшениці загальною площею 22 га врятоване.

Причина, через яку спалахнула трава, наразі з’ясовується. Також підраховуються збитки, завдані вогнем.

Зважаючи на сталу спекотну погоду і на те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих просторах є занесення відкритого джерела вогню або необережне поводження з вогнем, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

comments powered by HyperComments