Родичі загиблих у сумнозвісній харківській аварії обурені поведінкою винуватців

Юлія Гуш  |  Четвер, 4 липня 2019, 18:12
Вони вимагають справедливого покарання для Зайцевої та Дронова.
Родичі загиблих у сумнозвісній харківській аварії обурені поведінкою винуватців

Нагадаємо, що 18 жовтня 2017 року на Сумській вулиці сталася жахлива аварія, внаслідок якої шестеро людей загинули, а п’ятеро - отримали травми. Винними визнали Олену Зайцеву та Геннадія Дронова. За словами потерпілих, завдяки громадському тиску для них вдалося добитися справедливого рішення в першій інстанції.

Проте подальші дії засуджених викликали в них щире обурення. Захист Зайцевої та Дронова вимагає пом’якшення покарання та вдається до різного роду маніпуляцій. Потерпілі побоюються, що винуватці можуть втекти від відповідальності.

Тому під час своєї прес-конференції вони висловили своє бажання звернутися до Президента із закликом забезпечити справедливий суд. Всі потерпілі виразили своє обурення апеляцією від винуватців аварії, а також їх небажанням щиро визнати свою провину.

«Можливо, ми винні тому, що стояли на переході? - задає риторичне питання Жанна, одна з постраждалих.

Харків’яни наголошували, що по закону покарання Зайцевої і Дронова є прийнятним, проте з моральної точки зору його недостатньо. Зараз вони хіба що хочуть справедливості. А також - недопущення подібних трагедій в подальшому.

Ігор, один з потерпілих, згадував, що Зайцева взагалі не визнавала ні перевищення швидкості, ні наявності в організмі опіатів. Дронов також заявив про свою невинуватість.

Харків’яни наголосили, що життя їх родин було зламане. А той цинізм, який дозволяють собі винуватці трагедії, додає їм додаткових страждань. Адвокати потерпілих також не будуть залишатись осторонь та докладуть всіх зусиль для недопущення несправедливих рішень.

 

comments powered by HyperComments