Роботи на шляху до Лозової ідуть максимальними темпами – Світлична

П'ятниця, 5 липня 2019, 14:36
На трасі Мерефа – Лозова - Павлоград вже була виконана половина запланованих робіт, а на об’їзній дорозі – 35%.
Роботи на шляху до Лозової ідуть максимальними темпами – Світлична

4 липня голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилась з ходом ремонтних робіт на трасі Мерефа – Лозова – Павлоград. За її словами, це одна з найбільш занедбаних доріг Харківського регіону. На ремонт мешканці чекали роками. Але були проблеми, які мали як виробничий, так і фінансовий характеру. На сьогоднішній день будується ще й об’їзна дорога вздовж Лозової. Роботи ведуться максимальними темпами, відповідно до затвердженого графіку.

За словами Світличної, дорога на Лозову буде четвертою великою магістраллю регіону з повним ремонтом. Вже відбулося повне оновлення автошляхів до Донеччини, Луганщини та Сумщини.

Як розповів заступник начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка, нині на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград виконали половину робіт, які були заплановані раніше. В поточному році заплановане відновлення ділянки до Лозової – це буде 107 кілометрів загалом. Ще 5 км буде відремонтовано за самою Лозовою. Проходить ремонт на чотирьох штучних споруд (мостів та шляхопроводів).

Дорожниками зараз укладається 20-сантиметрова основа, асфальтуються та облаштовуються узбіччя. Фрезеруються старе. Біля Лозової були розгорнуті будівельні роботи. За кошти Дорожнього фонду Харківщини дорогу  в об’їзд міста.

Будівництво даної дороги розвантажить рух у Лозовій, стверджує директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко. На сьогоднішній день весь транзитний великоваговий транспорт рухається по центру міста – його інтенсивність руху складає більше ніж 3000 авто на добу. Загальна ділянка будівництва складає 1,6 км. Будівельні роботи виконані на 35% . Світлична в свою чергу розповіла, що в поточному році роботи будуть проведені на близько ста дорогах.

Нагадаємо, що 4 липня в межах свого робочого візиту до Первомайського та Лозівського районів голова ХОДА перевірила хід ремонтних робіт на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград.

comments powered by HyperComments