Здоров’ю та безпеці дітей під час оздоровлення надаватиметься найбільший пріоритет – Світлична

Середа, 10 липня 2019, 10:37
Про це голова ХОДА заявила під час селекторної наради, під час якої 9 липня була розглянута оздоровча кампанія в Харківській області.
Здоров’ю та безпеці дітей під час оздоровлення надаватиметься найбільший пріоритет – Світлична

За словами Юлії Світличної, до оздоровчих та рекреаційних заходів в Харківській області було залучено 122 тисячі дітей (51% від плану), у тому числі – близько 75 тисяч дітей соціально незахищених категорій. Завдяки різним джерелам фінансування було придбано 6840 дитячих путівок. Їх безкоштовно надали особам, які звернулися до органів соціального захисту районів.

Також голова ХОДА підкреслила, що необхідно дотримуватися санітарних та протипожежних норм закладах відпочинку. Також вона наголосила, що здоров’ю та безпеці дітей має надаватися найбільший пріоритет.

За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, зараз на Харківщині відкрили 24 стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку. У них є всі потрібні акти готовності. В свою чергу начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв розповів, що керівництво таборів отримало приписи. Там були рекомендації з усунення близько 200 порушень умов пожежної безпеки. 28 керівників та відповідальних осіб вже були притягнуті до адміністративної відповідальності за відповідні порушення. Під час підготовки до оздоровчої компанії вже усунули чимало порушень у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Всі заклади відпочинку  постійно контролюються. Оперативні перевірки з боку співробітників ДСНС проводяться під час заїзду нової зміни. ГУ Держпродспоживслужби бала проведена 1001 перевірка закладів відпочинку. Було виявлено 466 порушення. Частіше всього вони були медичній документації, недотриманні правил особистої гігієни дітьми, недотримання правил при утриманні приміщень тощо. Також 1,3% з проб питної води не відповідали санітарним вимогам. Так заклади були забезпечені питною водою з альтернативних джерел. На довершення Юлія Світлична наголосила, що голови РДА в межах власної компетенції мають забезпечувати контроль, щоб не допустити виникнення надзвичайних ситуацій під час відпочинку.

comments powered by HyperComments