На Харківщині за добу рятувальники ліквідували 22 пожежі та загоряння в природних екосистемах

Вівторок, 16 липня 2019, 15:41
15 липня підрозділи Харківського гарнізону ДСНС 25 разів виїжджали на ліквідацію пожеж та загорянь. З них 22 випадки - це пожежі сухої трави, пшениці, хвойної підстилки, стерні, очерету та сміття.
На Харківщині за добу рятувальники ліквідували 22 пожежі та загоряння в природних екосистемах

Загальна площа пожеж перевищила 20 га. В результаті пожеж знищено: близько 2 га пшениці та 8 га пожнивних залишків (с. Просянка Куп’янського району), близько 2,5 га стерні від скошеної пшениці (с. Кутузівка Харківського району), повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Нагадуємо, що наразі на Харківщині спостерігається найвищій ступінь (5 класу) пожежної небезпеки. А відтак існує велика загроза виникнення загорянь за підвищення температурних показників навколишнього середовища.

Тож Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

створювати смітники та спалювати відходи;

розводити багаття у лісі та лісопосадках;

палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

comments powered by HyperComments