Денис Ярославський розповів, як боротися з закладками

Четвер, 18 липня 2019, 17:28
Харків охопила хвиля наркоторгівлі - так звані «закладки». Безконтрольна і масова торгівля вкрай небезпечними наркотичними речовинами, орієнтована переважно на молодь і навіть школярів. Угоди між покупцями і наркодилерами відбуваються в інтернеті, самі наркотики ж передають, попередньо сховавши в якомусь повсякденному місці.
Денис Ярославський розповів, як боротися з закладками

Анна, молода мама: «Ми були на дитячому майданчику, дочка грала в пісочниці і принесла мені коробочок від льодяників зі словами «мама, дивись, що я знайшла!». Я відкрила його і зрозуміла, що там не льодяники, а наркотики. Я злякалася, викинула в смітник і ми пішли грати в інше місце. Зараз шкодую - треба було викликати поліцію».

За словами Дениса Ярославського, колишнього співробітника правоохоронних органів і кандидата в народні депутати по 171-му округу, цим питанням повинна займатися кібер-поліція:

«Кібер-поліція не справляється - вони знаходять одну-дві точки, цим пишаються, а їх - тисячі. Для цього потрібно навчити людей, як ідентифікувати за запахом кубла, в яких варяться наркотики - це ключові місця поширення. Є чіткий запах йоду, він ні з чим незрівняний, він дуже їдкий і не вивітрюється з одягу і приміщення. Так от якщо мешканці відчувають цей запах в під'їзді, значить хтось із сусідів варить наркотик. Ось про ці місця потрібно в першу чергу повідомляти правоохоронним органам. Це те, що стосується пунктів варіння, решта це лише поширення, нам треба прибирати цитадель».

comments powered by HyperComments