ОБСЄ вивчає факти порушень виборчого законодавства на 173 окрузі

П'ятниця, 19 липня 2019, 11:41
З проханням взяти під особистий контроль виборчий процес у 173 одномандатному окрузі Харкова та направити офіційних спостерігачів, до ОБСЄ звернувся кандидат у народні депутати Анатолій Денисенко.
ОБСЄ вивчає факти порушень виборчого законодавства на 173 окрузі

Численні факти порушень Олександром Бакумовим і його соратниками виборчого законодавства Анатолій Денисенко виклав у зверненні до спостерігача ОБСЄ Ралі Квесенбері.

Так, близько години ночі 18 липня народний депутат з помічниками біля штабу Бакумова на Плеханівській, 65 особисто запобіг спробі поширення листівок, спрямованих на його дискредитацію.

«Рухаючись на автомобілі по вулиці Плеханівській, нами було помічено групу осіб, які здійснювали перевантаження пакетів з одного автомобіля в інший. Зупинившись, ми побачили в салоні одного з автомобілів листівки, що містять недостовірну інформацію проти мене, як кандидата в народні депутати, і вихваляють іншого кандидата по округу 173 - Олександра Бакумова. На місці події поліцією вилучено автомобіль з партією друкованої продукції невідомого походження орієнтовною кількістю 100 тисяч примірників», - написав він.

За словами Анатолія Денисенка, порушувати закон Бакумов почав ще до початку виборчої кампанії, розгорнувши передвиборну агітацію за кілька днів до реєстрації ЦВК і відкриття рахунку виборчого фонду в банку.

«Увесь останній тиждень до моєї приймальні звертаються виборці 173 округу, яким у поштові скрині надійшли листівки про роздачу продуктових наборів у приміщенні приймальні народного депутата Денисенка А.П. (за даним фактом також мною направлено відповідну заяву до поліції та Центральної виборчої комісії).

Паралельно в інтернет-середовищі створені спеціальні сторінки, присвячені виключно для викладу недостовірної інформації про мою діяльність. Окремо слід дати оцінку поширенню відвертої брехні в незалежних медіа, спонсорську підтримку яким надають NED та інші міжнародні донори», - написав він.

Також нардеп просить приділити особливу увагу виборчій дільниці №631346, на якій будуть голосувати курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ. За наявною інформацією, від керівництва університету курсантам надійшла вказівка голосувати за проректора університету - кандидата в народні депутати Бакумова О. С.

«Все це, а також брудна кампанія проти мене в Інтернеті і адміністративний ресурс кандидата від політичної партії «Слуга народу» можуть спотворити результати волевиявлення виборців в 173 виборчому окрузі, що є порушенням гарантованого Конституцією України права громадян обирати своїх представників до органів державної влади», - пише Анатолій Денисенко.

У зв'язку з цим, з метою недопущення фальсифікації результатів голосування, нардеп просить взяти під особистий контроль виборчий процес в 173 одномандатному окрузі Харкова і направити офіційних спостерігачів.

comments powered by HyperComments