За тиждень на Харківщині ліквідовано 331 пожежа та НП, під час яких травмовано 54 людини

Понеділок, 22 липня 2019, 12:31
Впродовж тижня, з 15 по 21 липня підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на надзвичайні події, пожежі, інші виклики.
За тиждень на Харківщині ліквідовано 331 пожежа та НП, під час яких травмовано 54 людини

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 331 раз виїжджали за сигналом «Тривога», повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

З них207 виїздів на ліквідацію пожеж та загорянь, 73 з яких виникли на відкритих просторах і були пов’язані з горінням сухостою та сміття. Всі ці загоряння у природних екосистемах виникли через людську недбалість та навмисне випалювання сухої трави.

Крім того, 22 рази рятувальники виїзджали для надання допомоги населенню та на дорожньо-транспортні пригоди, 20 – на знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, 9 – на чергування.

Внаслідок пожеж 5 чоловік отримали опіки та були травмовані. Завдяки оперативним та професійним діям рятувальників під час ліквідації пожежі евакуйовано 11 осіб.

На місці виникнення надзвичайних подій загинуло 6 людей, ще 49 зазнали травм.

Піротехніки Харківського гарнізону ДСНС здійснили 20 виїздів на розмінування застарілих боєприпасів часів Другої світової війни. Всього було виявлено та знешкоджено 2031 боєприпас, серед яких: 95 артснарядів, 30 мінометних мін, 3 гранати та1900 набоїв.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- не паліть у ліжку;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

- подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання;

- НЕ випалюйте суху траву;

- дотримуйтесь правил поведінки на воді.

comments powered by HyperComments