Діти нарешті дочекаються кращих умов для того, щоб займатися музикою – Світлична

Вівторок, 23 липня 2019, 10:51
У 170-річній будівлі Золочівської музичної школи добігають до кінця роботи з реконструкції.
Діти нарешті дочекаються кращих умов для того, щоб займатися музикою – Світлична

На даний момент триває оновлення фасаду та проводяться внутрішні роботи. Як розповіла голова ХОДА Юлія Світлична, будівлю музичної школи в Золочеві звели 170 років тому. До ремонту вона знаходилася в занедбаному стані. Батькам, вихователям та дітям дуже хотілося мати сучасну музичну школу. Проте ще восени 2017 року її приміщення не було безпечним для дітей.

Як розповіла директорка компанії-генпідрядника ТОВ «Спецпроєктмонтаж» Наталія Гишко, покрівля була наполовину згорілою, а сходи завузькими. Не було системи вентиляції та  пожежного захисту. Усі дерев‘яні перекриття наполовину згнили.

Під час проведення робіт були задіяні кошти державного, обласного, районного та місцевого бюджетів. Протягом двох років старовинна будівля була посилена, створено три  монолітні пояси. Була замінена покрівля, облаштована вентиляція в усіх приміщеннях. На даний момент ведуться роботи над фасадом над фасадом будівлі та внутрішніми приміщеннями, створюється концертна зала з професійною акустикою й звукоізольовані класи.

За словами Гишко, під час робіт вирішили застосовувати спеціальні звукоізоляційні матеріали. Даний ефект буде підсилений подвійним шаром гіпсокартону. Це дозволить учням не заважати іншим під час занять музикою. Після завершення робіт буде облаштована додаткова сцена просто неба. Територія навколо закладу також буде упорядкована.

В дані музичній школі навчається близько 130 учнів. Як розповіла т.в.о. завідувачки сектору культури Золочівської РДА Яніна Завадська, тут є класи баяну, фортепіано, домри, гітари. Цього року додадуть ще клас бандури. До реконструкції в закладі навчалося 80 дітей, проте зараз їх стало більше. Заняття зараз проходять Будинку культури.

За словами Юлії Світличної, оновлена школа відкриється вже восени цього року. «Діти нарешті дочекаються кращих умов для того, щоб займатися музикою», – підкреслила вона. Як розповіла голова ХОДА, в планах також  відкриття театральної школи.

comments powered by HyperComments