На Харківщині планувалося рейдерське захоплення сільгосппідприємства

Четвер, 25 липня 2019, 10:22
Під час подій на агрофірмі «Маяк» у Валківському районі правоохоронцями були затримані близько півсотні осіб.
На Харківщині планувалося рейдерське захоплення сільгосппідприємства

Допомоги поліції потребував господар підприємства з села Велика Губщина. 23 липня близько 22:00 до його агрофірми під’їхали два автобуси, де були чоловіки із дубинками. Як передає прес-служба ХОДА, вони надали документацію, згідно якій власник був змінений.

Чоловіки були агресивними, погрожували розправою. Після того, як власник зателефонував до поліції, прибули керівники обласного главку поліції, групи швидкого реагування, бійці батальйонів поліції особливого призначення та слідчо-оперативна група.

Виявилось, що державним реєстратором Заїчинської сільської ради Полтавської області за допомогою фальшивих документів були проведені незаконні реєстраційні дії у Державному реєстрі юридичних осіб стосовно приватного сільгосппідприємства «Маяк». Таким чином відбулася зміна власника та керівника».

Правоохоронцями було затримано та доправлено до райвідділу для проведення слідчих дій 46 осіб. Серед них були громадяни Російської федерації та мешканці тимчасово окупованих територій. Триває вирішення питань щодо їх затримання.

Слідство відкрило кримінальне провадження за ч.1 ст. 206-2 («протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації») Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних  робітна строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

comments powered by HyperComments