Подорожі та волонтерство допомагають юним харків’янам відійти від війни

Юлія Гуш  |  Четвер, 25 липня 2019, 16:13
Представники громадських організацій розповіли, як літні реабілітаційні програми допомагають дітям, що постраждали внаслідок війни.
Подорожі та волонтерство допомагають юним харків’янам відійти від війни

Зокрема, керівниця ГО «Астерікс» Анжеліка Ібрагімова повідомила, що її організація займається  просвітницькими, соціальними та реабілітаційними програмами, а також організацією відпочинку. Зокрема, допомогу отримують підлітки та молодь від 14 до 20 років, на чиє життя вплинула війна на Донбасі. Завдяки ініціативі організації близько 3 тисяч дітей побувало за кордоном. Серед цих країн була Литва, Сербія, Хорватія, США. За словами Ібрагімової, культурні заходи – це також одна з форм реабілітації.  

Нещодавно підлітки мали нагоду відвідати Литву. Ця подорож їм сподобалась, особливо вони згадували теплоту та відкритість литовців.  

«Мінімум за тиждень я відчула весь колорит цієї країни, – зазначила Софія, – я отримала масу нової інформації, корисної для мене. Люди вразили мене своїм патріотизмом, своїм бажанням самовдосконалюватися. Я би дуже хотіла ще раз побувати в країні та взяти участь в такому проекті».

«Після цього візиту в мене перевернулося загальне враження про Литву, – розповів Данило, – до поїздки я взагалі не знав, що таке Литва. Чудові люди там були. Розповіли все, екскурсії провели. Познайомилися ми литовськими хлопцями та дівчатами. Чудові люди. Після цього я навіть хочу туди переїхати».

Окрім самих подорожей, підлітки займаються ще й волонтерством та допомагають дітям з інвалідністю. Це також сприяє їх подальшій реабілітації, розповіла Ібрагімова. Щоправда вона зазначила, що державної підтримки в цьому плані ну дуже не вистачає.   

«На жаль, для цього дуже мало робиться, – розповіла Ібрагімова, – якщо робиться, то активістами та ініціаторами, які вболівають за свою справу. А от на рівні держави хороших, грамотних, стабільних програм поки що не бачу. Можливо не стикаюся».  
 

 

comments powered by HyperComments