Харків‘ян очікують зміни в системі охорони здоров‘я

Четвер, 25 липня 2019, 17:55
У МОЗ були презентовані зміни, що розраховані на пацієнтів і медиків у 2020 році.
Харків‘ян очікують зміни в системі охорони здоров‘я

Медзаклади усіх рівнів мають перейти на модель фінансування Національної служби здоров’я згідно із Законом України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Мова йде про послуги первинної, спеціалізованої амбулаторної, стаціонарної медичної допомоги, а також поро екстрену, паліативну та реабілітаційну допомогу.

Така новина була опублікована на Урядовому порталі. Пацієнти можуть розраховувати на чітке розуміння щодо безоплатних медичних послуг в межах програми медичних гарантій. Будуть діяти зрозумілі та прозорі правила отримання медпослуг за програмою медичних гарантій. Тут мова йде про екстрену, планову медичну допомогу,

Медзаклади всіх рівнів мають перейти на нову модель фінансування та отримати договір з Національною службою здоров’я. Послуги, які надаються в межах програми медичних гарантій, фінансуватимуться нею ж за прямими договорами з медичними закладами. Всі вони буду працювати за Господарським кодексом. Лікарні перестануть працювати як бюджетні установи, а отримають статус неприбуткових підприємств. Це самостійне розпорядження власними коштами, складання фінансового плану, планування закупівлі обладнання та ремонту, вільне формування зарплат співробітників.

Більш докладно про зміни можна дізнатися на Урядовому порталі.

comments powered by HyperComments