З початку року оперативниками СБУ попереджено скоєння низки терористичних актів на Харківщині

Неділя, 28 липня 2019, 11:01
Відповідно до регіональної Програми Управлінням Служби безпеки України в Харківській області здійснено низку організаційних та практичних заходів; проведено заходи протидії терористичним проявам в регіоні.
З початку року оперативниками СБУ попереджено скоєння низки терористичних актів на Харківщині

Про це на засіданні засідання постійної комісії Харківської обласної ради з питань регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю сказав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Олексій Максимов, повідомляє прес-служба облради

Так, вживаються заходи щодо своєчасного та ефективного виявлення, попередження і припинення дій осіб і організацій, спрямованих на підготовку і вчинення злочинів терористичного характеру. Зокрема, на постійній основі здійснюється моніторинг обстановки в області, а також своєчасне інформування органів місцевого самоврядування та виконавчої влади для вироблення та прийняття рішень й вжиття необхідних заходів з недопущення надзвичайних ситуацій.

Також впроваджено постійний моніторинг та супроводження громадсько-політичних та масових заходів в регіоні,  посилену охорону стратегічно-важливих об’єктів інфраструктури.

Координаційною групою Антитерористичного центру при УСБУ в Харківській області проводяться антитерористичні та протидиверсійні тренування та навчання з виявлення можливих шляхів проникнення та внесення вибухових пристроїв на територію об’єктів підвищеної небезпеки та стратегічно-важливих об’єктів регіону. Так, за І півріччя 2019 року було проведено 43 таких тренувань.

Окрім того, за цей час не допущено скоєння в регіоні низки терористичних актів.

«21 березня цього року оперативниками СБУ було затримано чоловіка, який планував застосувати саморобний вибуховий пристрій на станції метро «Індустріальна». Також попереджено вчинення диверсії на комплексі водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал», - повідомив Олексій Максимов.

 

comments powered by HyperComments