Вакцин на Харківщині достатньо для всіх охочих – Світлична

П'ятниця, 2 серпня 2019, 09:12
Безкоштовні вакцини від дифтерії та правцю в Харківській області можуть отримати і діти, і дорослі.
Вакцин на Харківщині достатньо для всіх охочих – Світлична

Голова ХОДА Юлія Світлична закликала мешканців регіону пройти вакцинацію проти смертельно небезпечних хвороб. Під час візиту до обласної інфекційної лікарні вона зробила собі щеплення від дифтерії та правцю. Таким чином нею була виказана підтримка Всеукраїнській акції «Вакциновані – значить захищені».

Зокрема, голова ХОДА запросила громадян, які турбуються про власне здоров'я, прийти та зробити щеплення. За її словами, дана процедура є доступною, безкоштовною та абсолютно безболісною. Вакцин в регіоні вистачить для всіх охочих.

Зараз на Харківщині налічується більше 400 тисяч доз вакцини від дифтерії та правцю. За словами спеціалістів, цього запасу буде достатньо аж до початку наступного року. Щеплення є безкоштовними як для дітей, так і для дорослих. Останні мають проводити ревакцинацію кожні десять років.

Нагадаємо, що 1 серпня Світлична перевірила хід відновлювальних робіт у двох обласних лікарнях – дорослій та дитячій інфекційних. Там вона заявили, що ремонтні  роботи там триватимуть і надалі.

comments powered by HyperComments