Харківські вогнеборці здійснили 25 оперативних виїздів на гасіння сухої трави, стерні, очерету та сміття

Субота, 10 серпня 2019, 13:28
08 серпня підрозділи Харківського гарнізону ДСНС 25 раз виїжджали на гасіння сухої трави, стерні, очерету та сміття. Загальна площа пожеж перевищила 5 га.
Харківські вогнеборці здійснили 25 оперативних виїздів на гасіння сухої трави, стерні, очерету та сміття

Дані події сталися у Харківському, Куп’янському, Вовчанському, Ізюмському, Богодухівському районах області, а також Немишлянському районі міста Харкова, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Наймасштабніша пожежа сталася в Валківському районі. Там, на відкритій території горіла суха трава на площі 800 кв.м. Завдяки оперативному втручанню рятувальників вдалось запобігти розповсюдженню полум’я на приватні та дачні садиби.

Нагадуємо, що наразі на Харківщині спостерігається найвищій ступінь (5 класу) пожежної небезпеки. А відтак існує велика загроза виникнення загорянь за підвищення температурних показників навколишнього середовища. Тож Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

створювати смітники та спалювати відходи;

розводити багаття у лісі та лісопосадках;

палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

 

comments powered by HyperComments