До Програми дорожнього господарства Харківської області вноситимуться зміни

Неділя, 11 серпня 2019, 09:17
У Харківській облраді відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку інфраструктури, транспорту, шляхів та зв’язку. Депутати розглянули питання про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки.
До Програми дорожнього господарства Харківської області вноситимуться зміни

Зокрема, йшлося про ефективне використання всіх можливих фінансових ресурсів для проведення ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Харківської області, а також створення додаткових джерел фінансування дорожнього господарства, повідомили у прес-службі облради.

Як наголосив перший заступник директора ДП «Дороги Харківщини» Сергій Литвинець: «Згідно Програми у нас затверджено перелік доріг місцевого значення, по яким виконуються ремонти. Наразі вже виконано ремонтних робіт майже на 80 %, що складає 77 об’єктів».

Він зазначив, що за результатами проведення всіх тендерних процедур виникла економія коштів за рахунок субвенцій у 2018 році. Станом на поточний рік залишки в загальній сумі складають 818 млн 648,2 тис грн. Гроші пропонують перенаправити на:

будівництво, капітальний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення – 91 млн 132 тис грн;

поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення – 351 млн 495 тис грн;

поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення – 320 млн 148,2 тис грн;

будівництво, реконструкція, капітальний ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах – 55 млн 872 тис грн.

Члени постійної комісії обласної ради з питань розвитку інфраструктури, транспорту, шляхів та зв’язку підтримали запропоновані зміни до Програми та погодили винесення цього питання на розгляд чергової сесії обласної ради.

comments powered by HyperComments