До Дня міста харків’ян потішать безкоштовними екскурсіями

Юлія Гуш  |  Понеділок, 12 серпня 2019, 16:58
23 серпня в Харкові будуть проходити безкоштовні екскурсії, приурочені до Дня міста і Дня незалежності України.
До Дня міста харків’ян потішать безкоштовними екскурсіями

Дані екскурсії є частиною проекту «Відкрита долоня», який реалізується в місті вже третій рік поспіль. За словами директорки Харківського організаційно-методичного центру туризму Валентини Холодок, в його межах проводиться низка різних безкоштовних заходів для всіх охочих. Як складова соціального туризму, вони в першу чергу орієнтовані на соціально незахищені верстви населення, на пенсіонерів, людей з інвалідністю, воїнів АТО, вимушених переселенців.

«Будемо проводити безкоштовні соціальні екскурсії, – розповіла Холодок, – їх буде вісім. Плануємо, що десь понад 400 осіб зможуть відвідати ці екскурсії. Стартують вони на площі Конституції напроти пам’ятника незалежності України. Тривати вони будуть 50 хвилин. Маршрут буде починатися на площі Конституції – потім біля Благовіщенського собору – продовжиться Полтавським шляхом – на площі Рози Люксембург – вулицею Пушкінською – і на зворотному шляху по вулиці Сумській на площу Свободи. Це буде автобусна екскурсія».

За її словами, з часом тематика таких от соціальних екскурсій розширюється. При чому, стає більше не тільки слухачів, а й охочих долучитися до цих екскурсій в якості волонтерів та організаторів.  

«Ви напевне помітили, що останнім часом Харків став привабливим з точки зору внутрішнього туризму, – зазначив Кирило Бондаренко, директор турагенства «Отдых на все 100»,  –  дуже багато груп до нас приїздить. Групи приїжджають з Дніпропетровська, Запоріжжя, Києва та інших міст. Навіть із зарубіжжя. Нещодавно я бачив групу з Китаю. У нас багато парків, музеїв, розвинена інфраструктура. Харків є дуже цікавим містом з точки зору його історії, з точки зору тих людей, які також пов’язані з містом Харків. Тому ми вирішилию що харків’яни мають знати про своє місто більше та провести таку акцію».  

За його словами, минулого року до акції долучилося близько 300 осіб, проте в поточному році організатори розраховують на 400 чоловік. Екскурсії стартують 23 серпня о 11.00 і будуть тривати до самого вечора.  

 

comments powered by HyperComments