Через скажену тварину в частині Харкова ввели карантин

Понеділок, 12 серпня 2019, 18:03
У частині Київського району був введений карантин через сказ кота.
Через скажену тварину в частині Харкова ввели карантин

Інцидент стався 7 серпня на вул. Кричевського, 39. Вуличне кошеня, яке захворіло на сказ, вкусило місцеву мешканку. Жінка знайшла хвору тварину неподалік під'їзду і забрала її до додому для надання медичної допомоги. Там кошеня вкусило рятівницю, а на наступний день вмерло. За допомогою лабораторних досліджень підтвердився діагноз «сказ».

З 10 серпня потерпіла перебуває на лікуванні у Харківській міській клінічній лікарні №17. Як вирішила Державна надзвичайна протиепізоотична комісія, з 12 серпня був встановлений карантин в частині Київського району, обмеженій вулицею Сучасною, вулицею Гірською, вулицею Леся Сердюка, провулком Дивногірським.  
Там тривають заходи щодо ліквідації осередку сказу. Співробітники ветеринарної медицини обходять квартири і двори, щоб виявити хворих тварин і вакцинувати здорових.

Нагадаємо, що минулого тижня в Харкові також виявили скаженого кота. В Основ'янському районі тоді ввели карантин. Сказ був вивалений у домашнього кота, який проживав по вулиці Західній в Основ'янському районі.

 

comments powered by HyperComments