На Медовому ярмарку зібралися бджолярі зі всієї Харківщини

Середа, 14 серпня 2019, 09:30
Зараз в Харкові триває Медовий ярмарок, в якому бере участь більш ніж 50 бджолярів.
На Медовому ярмарку зібралися бджолярі зі всієї Харківщини

Сам ярмарок проходить з 12 по 21 серпня на сходах ХНАТОБу. Проте офіційне відкриття відбудеться сьогодні, о 11.00. Як зазначив заступник голови обласного союзу бджолярів Олексій Олейник, в ярмарку беруть участь бджолярі як з Харківщини, так і з інших регіонів України. Зокрема, до нього також приєдналися монастирі, які також торгують медом, медовими напоями та воском.

«Це вже солідний міський ярмарок, – розповів він, – на ярмарку присутні більш ніж 50 чоловік. І кожного дня під’їжджають люди – їх все більше і більше. На цьому ярмарку ми встановили строгі порядки для бджолярів. Кожен бджоляр має мати паспорт пасіки, це обов‘язково. І кожен мед має бути сертифікований. Тому вимоги ці виконані, ми зробили однакові палатки, зробили рекламу. І народ, як то кажуть, пішов».

Олейник також розповів, що цей рік був неврожайним для бджолярів. З кінця травня півтора-два місяця не було дощів. До того ж, на Харківщині не вродила гречка, тому на ярмарку гречаний мед привозний. Це призвело до того, що деякі бджолярі були змушені підгодовувати своїх бджіл цукром. І як результат – у поточному році на 50% було вироблено менше меду, ніж у попередньому. Олейник також зізнався, що сьогодні бджолярство переживає непростий період.

Що стосується самого ярмарку, то тут будуть представлені різні види меду – з акації, липи, гречки, різнотрав‘я, соняшнику тощо. Представлені й інші продукти бджолярства, такі як пилок, бджолиний хліб, медовуха. Зокрема, на ярмарку запланована дегустація, коли всі охочі можуть скуштувати мед та поставити оцінки кожному зразку.  

comments powered by HyperComments