Цього року до ремонту на Харківщині заплановано понад 70 об’єктів медичної сфери – Світлична

Середа, 14 серпня 2019, 13:37
Обласному центру екстреної медичної допомоги було надано десять нових «швидких».
Цього року до ремонту на Харківщині заплановано понад 70 об’єктів медичної сфери – Світлична

Ключі від автотранспорту були передані головою ХОДА Юлією Світличною. За її словами, на Харківщині застосовують комплексний підхід до вирішення питань розвитку сфери охорони здоров’я. Голова ХОДА зазначила, що наразі чимало медзакладів перебувають в незадовільному стані, а проблеми там накопичуються протягом багатьох років.

Тому до вирішення цього питання застосовується комплексний підхід. Проводяться ремонти, у поточному році мають відремонтувати більше 70 об’єктів медичної сфери. Будуються сільські амбулаторії. Триває зведення нових комплексів. Наприклад, в Харкові триває будівництво сучасного онкологічного комплексу. Туди закупляється нове обладнання. Минулого року купили близько 280 одиниць медичного обладнання. У поточному році робота в цьому напрямку триває. Заплановано повнити автомобільний парк екстреної медичної допомоги.

Автопарк Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поповнився п‘ятьма авто марки Ford та п‘ятьма Peugeot. Вони були закуплені за обласні кошти. Їх укомплектували сучасним обладнанням німецького та іспанського виробництва. Як розповів директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта, там є дефібрилятори, обладнані моніторами, кардіостимулятором та вмонтованим кардіографом, дублювальні кардіографи, апарати штучної вентиляції легень тощо.

Він також зазначив, що автомобілі Ford зміцнять службу медицини катастроф, Peugeot будуть працювати у районах області. Наразі автопарк Обласного центру екстреної медичної допомоги складається 220 «швидких». За останні п‘ять років за обласні кошти медики отримали 44 сучасні автомобілі.

Нагадаємо, що вчора Юлія Світлична провела зустріч з директоркою відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні. Вони обговорили сумісні проекти Харківської області та США, які мають відношення до сфер безпеки та охорони порядку, а також до антикорупційної діяльності.

comments powered by HyperComments